jul 212012
 

Wakker worden van de wekker, dat komt niet vaak voor, maar het gebeurde toch! Uiteindelijk waren we rond 8:30 met zijn alle uit de veren hoewel lang niet iedereen echt wakker was. Denk hierbij aan de jeugd 😉

We konden wel heerlijk douchen en dat is best wel een genot. De Ponderosa was inmiddels ook open en na de hernieuwde kennismaking bestelden we daar een ontbijt. Zelfs de was mocht in de wasmachine, wat een service. Het ontbijt mocht er weer wezen. De tafel werd vol gezet met allerlei lekkers. We konden nog net aanschuiven om te eten. Gewoon super weer. Een echte aanrader als je in de buurt bent. Voor deze prijs kun je bijna zelf geen ontbijt samenstellen €4.50 per persoon. Op de terugreis komen we in ieder geval weer aan voor avondeten en ontbijt.

Rond 11:00 zijn we weer op weg gegaan. We zagen nog wel in de buurt een vlucht met ooievaars, even het stoppen waard voor een fotomoment.

11:40 gaan we grens over met Portugal. Temperatuur is rond de 30 graden momenteel en een strak blauwe lucht. We gaan ongeveer 350 km rijden vandaag; een peulenschil.

14:00 we zitten bijna in Porto, dus het schiet aardig op. Een kwartiertje later zien we de Atlantische oceaan!. Nog een kilometer of 40 naar ons eerste stekkie. Vandaar uit gaan we morgen of overmorgen langzaam naar het zuiden afzakken.

15:00 we zijn op de plaats van bestemming 🙂

Bernard is er ook nog steeds en we worden hartelijk welkom geheten. We spreken meteen af om er 2 avonden te eten, en Bernard kennende maakt hij er weer wat lekkers van. We hebben zelfs Franse buren en met behulp van handen en voeten is het erg gezellig. We doen nog een paar boodschappen in het lokale buurtsuper en Elsa scoort niet veel later haar eerste Sagres!

Het weer is perfect met uiteraard het altijd aanwezige oceaan windje die in verhouding fris aanvoelt, kortom verraderlijk weer om te verbranden. Maar nu is het etenstijd 🙂

O ja, de klok is een uur teruggezet voor ons. Portugal tijd is een uur vroeger dan bij ons.

Vanavond is het kip Pirry Pirry. Het smaakt weer enorm goed en het is zelfs zoveel dat we er met zijn vijven goed van kunnen eten. Dit is geen telfout ;). De totale rekening, inclusief ’s middags wat drinken was € 39,60. En daar hadden we 2 flessen wijn erbij en een glaasje port toe.

21 juli [gpxspeedchart=show]