jul 202012
 

De reis gaat beginnen. Nadat we er maanden naar toe geleefd hebben is het eindelijk zover. We vertrekken zelfs iets voor het geplande schema; rond half vier, en voor we het wisten waren we België door en waren we in Frankrijk. Op richting Parijs! Onderweg ondervonden we een paar kleine files en oom de nodige stortbuien, maar hoe zuidelijker we kwamen des te hoger liep de buitentemperatuur op. Gelukkig maar, want daar doe je het per slot van rekening voor. Ergens rond 22:00 waren we op de rondweg van Parijs waar het altijd weer een gekkenhuis is. Ikzelf heb het niet helemaal bewust meegemaakt, want de iPhone wilde geen kant meer op. Ik moest een backup maken en de boel weer herstellen. Zal je net zien op je eerste vakantie dag 🙁

Al met al waren we rond 0:00 zo’n 250 km onder Parijs, tijd om te gaan slapen na eerst wat gedronken te hebben. Volgende dag staat de wekker op 07:30 en de planning is om ongeveer 8:30 weer te gaan rijden….. Dat was in ieder geval de planning.

Rond 06:00 was ik, zoals gewoonlijk, wakker dus nog tijd zat. Ik hoorde iets heel bekends: regen!! Huh? Hebben we nu die zooi meegenomen? Mooie boel, maar in ieder geval Is het in Portugal lekker zonnig. Op een gegeven moment hoorde ik Hans zeggen “wil je het dakluik dichtdoen, ik ga een stukje rijden” ik verwachtte eigenlijk dat we meer richting een grasveld gingen voor het uitlaten van Dipper, maar nee hoor we waren echt onderweg. Uiteraard toch maar uit bed gestapt. Jordy was nog steeds bewusteloos, dus maar even laten liggen anders wordt het een zware dag 😉
Rond 8:00 zijn we gestopt en hebben op ons gemak ontbeten, Jordy was inmiddels ook op, wakker zijn is een ander verhaal 🙂
De planning was: zaterdag in de late middag bij Sancti-Spiritus, niet ver van de Spaans-Portugese grens. Dit “dreigt” dus een dag eerder te worden.
Er was plotseling wel een schreeuw “hij heeft hem toch bij zich”. Dit heeft iets te maken met een blauwe zwembroek, maar hier is het laatste nog niet over geschreven.

Het is nu 17:45 en we hebben nog ongeveer 300 km te gaan vandaag. We zijn door de Pyreneeën heen en rijden nu tussen de grote graanvelden. Het was weer was tot nu toe redelijk, wat spetters gehad en behoorlijk grijs. Nu we uit de Pyreneeën zijn zien we steeds meer blauw en zon. In de verte zien we zelfs een strakblauwe lucht. Kijk, daar doe je het voor! Nog even stiekem gekeken naar de temperatuur in Sancti-Spiritus: 34 graden, dus duidelijk korte broeken weer (en een koud biertje)

Rond 20:30 waren we op de plaats van bestemming, echter La Ponderosa was gesloten! Dat was even een tegenvaller, maar we hoorden van de “meloenman” (grote truck van waaruit meloenen en ander fruit wordt verkocht) dat ze op de vrijdagavond dicht zijn in de juli maand. “morgenochtend zijn ze er weer”. Na zelf een lichte maaltijd in elkaar te hebben gedraaid gingen we niet al te laat onder zeil.

19 juli [gpxspeedchart=show]

20 juli [gpxspeedchart=show]