jul 272012
 

Een van de redenen om terug te keren in Sagres was dat Elsa enthousiast was teruggekomen van het dolfijnen spotten van verleden jaar. Dit werkte erg aanstekelijk, dus dat moesten we ook meemaken. We hadden gisteren al besproken voor een plaatsje en vandaag om 11:30 was het zover!  Aanwezig zijn om 11:00 en reken maar dat we op tijd waren. Jordy had er niet zoveel zin in, dus hij bleef achter in de camper om ook op Dipper te passen. Hij kon meteen wat gametime inhalen op de Gameboy 😉

Continue reading »

jul 242012
 

We zijn de dag rustig begonnen met een simpel ontbijtje. De bedoeling was dat we vandaag toch naar Nazaré zouden gaan. Het zou maar een kort ritje worden. Rond 11 uur vertrokken we en we kwamen ongeveer 12:30 aan. Een plekje voor de camper was zo gevonden op een steenworp afstand van de haven.

Continue reading »

jul 232012
 

Toen we wakker waren bleek dat het erg mistig was buiten. De temperatuur was echter best wel goed en je voelde goed dat de zon er doorheen trachtte komen. Aangezien we bij Bernard water kunnen tanken, namen we allemaal een lekkere douche in de camper. Verder werken er een aantal klusjes gedaan om ons klaar te maken om een stukje zuidwaards te gaan. Het doel is Nazaré, ergens tussen Porto en Lissabon in. Een ritje van ongeveer 270 km.

Continue reading »

jul 222012
 

De wekker gaat, dus tijd om op te staan. Dipper heeft ook aandrang dus die laat ik even uit. Het is een strakblauwe lucht en totaal geen wind. Dit wordt dus een lekker dagje!

We ontbijten lekker buiten en na de afwas wordt ook nog even de was gedaan. Als de klusjes gedaan zijn wordt het tijd voor het strand. Het is niet al te druk, maar we vermoeden dat het niet lang zo blijft.

Continue reading »

jul 202012
 

De reis gaat beginnen. Nadat we er maanden naar toe geleefd hebben is het eindelijk zover. We vertrekken zelfs iets voor het geplande schema; rond half vier, en voor we het wisten waren we BelgiĂ« door en waren we in Frankrijk. Op richting Parijs! Onderweg ondervonden we een paar kleine files en oom de nodige stortbuien, maar hoe zuidelijker we kwamen des te hoger liep de buitentemperatuur op. Gelukkig maar, want daar doe je het per slot van rekening voor. Ergens rond 22:00 waren we op de rondweg van Parijs waar het altijd weer een gekkenhuis is. Ikzelf heb het niet helemaal bewust meegemaakt, want de iPhone wilde geen kant meer op. Ik moest een backup maken en de boel weer herstellen. Zal je net zien op je eerste vakantie dag 🙁

Continue reading »

jul 182012
 

Morgen, donderdag 19 juli, is het eindelijk zover. Vakantie!

We hebben inmiddels genoeg regen gezien en gaan naar het zonnige zuiden en wel naar Portugal. We gaan proberen dagelijks verslag te brengen over waar we zijn en wat we zoal meemaken en uiteraard de nodige foto’s.

Voor een ieder die nog moet: prettige vakantie!
Voor een ieder die moet werken: Sterkte!