jul 282011
 

9:00
We komen iets later op gang dan gebruikelijk. We gaan, na de koffie, eerst brood en iets drinkbaar scoren in een intermachee en tanken. Het afscheid van Mizi was zwaar, dus een wijze les: niet te veel aandacht aan zwerfhonden besteden! Ons doel van vandaag is Abrantes, weer een stukje noordwaarts. Dit is ongeveer 170 km verder en we gaan binnendoor. We willen ook weer iets aan de was doen, want met dit hete weer gaat het best wel snel met de kleding. Ontbijten (brunchen) doen we wel ergens onderweg.

Continue reading »

jul 272011
 

We zijn vandaag langzaam naar het noorden vertrokken. We hebben boodschappen gedaan bij de Lidl en zijn vandaar rustig aan het binnenland ingetrokken. Hoe meer we in het binnenland kwamen, hoe warmer het werd. Uiteindelijk kwamen we aan bij het plaatsje Monsaraz. Het is gelegen op een soort heuveltop welke ongeveer 350 meter boven de omgeving uit toornt. De temperatuur is inmiddels gestegen naar 41 graden!! Het stadje bestaat uit kleine huisjes in het wit en een klein soort kasteeltje waarin een soort arena is verwerkt. Toen het donker was zakte de temperatuur langzaam naar 29 graden, een kleffe nacht.

Continue reading »

jul 222011
 

We staan weer bijtijds op. We gaan vandaag eerst boodschappen doen en de rest van de dag doorbrengen op het strand bij Ruiz. Het weer is heerlijk met bijna geen wind. Het strand is druk bezocht door allerlei nationaliteiten. Het water is best wel fris als je erin gaat maar dat koelt juist lekker af. Dipper mag helaas het strand niet op dus bij toerbeurt houden we hem gezelschap. Hij maakt zich niet echt druk en ligt bij voorkeur onder de camper, waar het redelijk koel is.

Continue reading »

jul 182011
 

7:00
Als het hier een uur vroeger is mag je dus een dag langer slapen. Ik ben gewend om vroeg op te staan dus dat is aan mij niet echt besteedt. De wind is zo te horen gaan liggen dus dat zal een stuk prettiger aan voelen. De lucht is wat grijs en ik ben benieuwd wat het weer verder gaat doen.

Continue reading »

jul 162011
 

De wekker gaat! Het is notabene 6 uur! In het weerstation zit ook zo’n ding en die staat veel te vroeg…. Dat ding eerst vermoordt en verder slapen! 7:30 is een betere tijd om wakker te worden. Het weer is inderdaad een stuk minder: 18 graden en een hele lichte regen. Snel ontbeten, dipper uitgelaten en tegen 8:30 gaan rijden. In de navigatie staat Estela, Portugal. 1420 km dus we kunnen er tegenaan.

Continue reading »

jul 162011
 

Gezien het weer is er maar besloten om richting Portugal te gaan. Dit betekent een ritje van ruim 2200 km. Het weer is nu prima om te rijden maar hoe zuidelijker we komen, des te warmer wordt het. De voorspellingen zijn minder goed voor de komende dagen. De route loopt via Parijs en we hopen ergens bij Bordeaux uit te komen. Dat is niet helemaal gelukt (op 400km na) maar alles is prima verlopen. We slapen tussen de grote trucks in; gezellige drukte! Ene V te G je wordt gemist hoor 😉

Maar wat je allemaal onderweg niet tegen komt:

 

jul 132011
 

Het doel is Noord Frankrijk, maar als we naar het weer kijken kan dit nog wel eens anders uitpakken……. Dus nog even een hele grote vraagteken…

De verhaaltjes schrijf ik op de iPhone of iPad, de foto’s zet ik er later bij.