apr 292011
 
29 April – 1 Mei Nistertal

We zijn vrijdag eerste begonnen met een ritje naar Nistertal.  Voor degenen die de rit eens na willen kijken kunnen hier terecht. Meteen een goede gelegenheid om de nieuwe Cruise Control eens uit te testen. We zijn daar 2 dagen op familie bezoek geweest. Dipper vond daar een aantal nieuwe vriendjes 🙂  1 mei wordt daar uitbundig gevierd met o.a grote vuren die van veraf te zien zijn.

1 Mei – 2 Mei Kobern

Vanuit Nistertal zijn we richting de Moezel gegaan. Onze eerste tussenstop was Kobern. We stonden daar tussen het water en de autoweg in. Niet heel rustig maar prima te doen. In de buurt was een keurig restaurant waar we ons tegoed hebben gedaan aan…..  😉

Camperplaats

2 Mei – 4 Mei Ernst

Camperplaats

Uiteraard de prachtige omgeving van de Moezel. We stonden bij een soort wijndistributie centrum. Je kunt er wijn proeven en uiteraard ook kopen. Weer is prima. Weinig last van de wind daar we echt tussen de (niet al te hoge) bergen in staan. Een restaurant, slager en bakker in de buurt. Wat wil je nog meer. Ik vertel niet wat we in het restaurant hebben gegeten!

Woensdag ook wezen fietsen naar Cochem. Een erg toeristisch maar bijzonder mooi stadje. Dipper was de klos, hij “mocht” meelopen. Dit historische stadje is waarschijnlijk erg in trek bij de Nederlanders, je struikelde er bijna over. Enorm gezellig en we komen er beslist nog een keer terug om het wat uitgebreider te bekijken.

De terugweg met de fiets kun je hier bekijken! Onderweg kwamen we ook nog een bijzonder mooi gerestaureerd vrachtautootje tegen.

4 Mei – 6 Mei Oberbrombach

We zijn in Oberbrombach terecht gekomen via Isar-Oberstein. Dit is een “beroemd” stadje vanwege de (half) edelstenen. Je struikelt er bijna letterlijk over de winkeltjes waar je dat glimspul kunt kopen. We hebben er ook een edelsteen museum bezocht. In 1e instantie stonden we op een camperplaats in het stadje, maar via via kregen we te horen dat er buitenaf een mooiere plek was. Nou daar was niets aan gelogen. Wat een uitzicht! We konden werkelijk kilometers ver kijken in bijna elke richting. Bij de service hoorde ook nog een lekker lap vlees van de barbeque als je wat langer bleef. Echt een aanrader!

Camperplaats

 

Kijk hier voor een 360 graden foto!

Voor de foto’s ->

Continue reading »

apr 262011
 

Het was lekker warm tijdens de Pasen. Ik denk dat meer mensen zin hadden in een lang weekend weg, want de camperplaats stond bomvol. Dus de eerste nacht hebben we in het midden doorgebracht. Het bleek ook dat  “ons restaurant” van eigenaar verwisseld was! Dat is schrikken, hoe zit het nu met onze snitsels? Nou dat zat wel goed bleek later. Anders maar zeker zo goed. We zijn redelijk sportief bezig geweest door veel te lopen, te fietsen, voetballen en vooral ook zwemmen. Het weer was er uitstekend voor. Voor de benodigde boodschappen hebben we per ongeluk nog een nieuwe winkel ontdekt “Kaufland”. Daar is werkelijk alles te koop en je kunt er zelfs naar de kapper 😉

 

Kortom een heerlijk weekend om niet meer te vergeten.

de foto’s kunnen jullie zien door even te klikken:

Continue reading »